logo_mrg

 

 
dijous 5 de gener de 2017
#MemoriaDemocrática
PARLE DE MEMÒRIA
Xavi Del Senyor de la Gala (Regidor de Castelló en Moviment)

Article de hui a Mediterráneo.

En els seus últims sospirs, l’any 2016 ens ha deixat un parell de detalls per a la reflexió. En l’últim ple de l’any, abans que el regidor Pérez Macián manara a la merda l’alcaldessa des de la prepotència de qui creu que la ciutat li pertany, aqueix mateix regidor va citar Antonio Machado durant el debat. Estic segur que Pérez sap que el poeta va ser un home íntegre, amb un clar ideari social i defensor de la República i que açò li va costar la vida.

Les seues despulles resten al poble francès de Colliure, on va morir en l’exili víctima de la repressió feixista del franquisme. A la seua tomba acudeixen cada any milers de republicans i republicanes per retre-li homenatge i recordar la crueltat de la guerra i de la repressió franquista. Si dol escoltar en la veu de Pérez les paraules de Machado no és perquè el regidor del PP siga un maleducat prepotent i impertinent ni perquè el PP nasquera de les cendres del franquisme. Si dol és perquè ni el PP ni Pérez reconeixen el dret a la memòria, el dret a enterrar dignament als que, com Machado, van ser assassinats per la dictadura i continuen perduts en els marges de moltes carreteres.

Abans d’apropiar-se de les paraules dels represaliats, el PP hauria de deslligar-se per sempre mai dels seus lligams amb el franquisme.

L’altre motiu de reflexió és un tweet del PSPV amb una foto que ens porta a la memòria el record nefast d’un temps en què el governant magnànim repartia caritat sense drets. A la foto, amb un text que diu “Castelló ha contractat a 297 persones durant 2016...”, un grup de gent que ha aconseguit un treball municipal precari posa al costat d’Amparo Marco en cadira de rodes amb un bebè en braços. Hauria de saber l’alcaldessa que la línia que separa comunicar una mesura afortunada del seu govern de la demagògia més barata és molt prima i fotos com aquesta ho demostren. Fer-se ressò que un grup de persones trobe treball està bé, però utilitzar la gent per voler fer creure que és gràcies a la generositat de qui governa que les persones accedeixen als seus drets, i el treball n’és un, forma part d’una manera de fer política que cal desterrar.

Xavi del Señor

Regidor de Castelló en Moviment 
26 de febrer
Impedir la implantació de la ZAL sobre La Punta i recuperar aquest espai per a la ciutat i la ciutadania, mitjançant una reflexió col·lectiva, amb especial atenció als seus habitants originaris. Horta és futur. Ja que la contestació ciutadana i les múltiples al·legacions que s’han fet (...)

concepció&disseny: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"