logo_assemblea

 

 
dilluns 22 de març de 2010
Amb motiu de la presidència espanyola de la Unió Europea (UE) en 2010
L’Europa de les Multinacionals i els Banquers no és la nostra
Campanya Valenciana Contra l’Europa del Capital i la Guerra i les seues Crisis, Per la Solidaritat entre els Pobles

Amb motiu de la presidència espanyola de la Unió Europea (UE), en uns moments en què la crisi global capitalista ens colpeix amb força, generant un augment de l’atur, la pobresa, les desigualtats i la repressió, sense precedents en les darreres dècades, les organitzacions, col·lectius i entitats sotasignants, denunciem les polítiques dels governs i de les institucions internacionals, encaminades a recolzar i enfortir el sistema capitalista i patriarcal, responsable de la crisi, a socialitzar les pèrdues i augmentar l’explotació de la majoria de les persones i dels pobles per part d’una minoria que posseeix el poder econòmic mundial. Ens neguem a acceptar que els responsables d’aquesta crisi siguen beneficiats, mentre que es consolida un sistema que mercantilitza tots els aspectes de la nostra vida.

Durant aquest primer semestre de 2010, la UE està presidida per l’estat espanyol i es pretén adoptar decisions importants, per desenvolupar el Tractat de Lisboa. Aquest Tractat, que manté en essència el contingut de la Constitució europea rebutjat per diferents referèndums, ha estat aprovat sense debat ni coneixement de la immensa majoria de la població europea, demostrant un cop més el caràcter antidemocràtic del procés de construcció política de la UE.

Com si res no hagués succeït en aquest darrer any, els governs europeus continuen basant el futur de la UE en les polítiques neoliberals i neocolonials. El Tractat de Lisboa consolida el lliure mercat i la competència com a l’element essencial de la política econòmica, al mateix temps que força la privatització dels serveis públics i de les pensions, precaritza el treball i incrementa la pobresa, afavorint l’acumulació de la riquesa en mans d’una minoria. Aquestes polítiques consoliden un sistema basat en l’explotació de les persones i la natura, que manté la injustícia climàtica, la desigualtat entre homes i dones, nega l’accés a un habitatge digne, alimenta la xenofòbia i el racisme, nega els drets dels pobles i provoca conflictes i guerres per motius econòmics.

Però nosaltres sabem que aquesta crisi ha estat provocada pel sistema capitalista i que no té sortida des de dins del propi sistema. Volem un canvi de sistema, que garantisca els drets i les llibertats individuals i col·lectives, i que pose l’economia al servei de les persones, amb un model productiu destinat a satisfer les necessitats socials i respectuós amb la natura. Volem una democràcia econòmica social i solidària, sota el principi de la sobirania alimentària dels pobles. Volem ser un poble en un món sense pobresa ni exclusió, amb ocupació estable i salaris dignes, amb serveis públics universals, gratuïts i de qualitat, amb plena igualtat entre dones i homes, on el treball reproductiu sigui compartit per tots i totes, sense discriminació per motius de nacionalitat, ètnia o orientació sexual, sense nuclears ni transgènics, on la desmilitarització, la pau i la justícia entre els pobles siga una realitat.

Per aconseguir aquests objectius, plant-egem les següents alternatives:

€>Fomentar la banca ètica i potenciar les cooperatives de consum solidari, ecològic i responsable com a contrapunt popular a les malifetes d’uns bancs i unes multinacionals que ens xuplen com sangoneres. Exigir l’expropiació de la banca i la creació d’una banca pública sota control social. Polítiques efectives de decreixement.

€>Prohibició dels acomiadaments a les empreses amb beneficis, reconversió de l’industria militar, de la construcció i de l’automòbil. Repartiment del treball (jornades setmanals de 30 hores amb salari mínim de 1200 €) i de la riquesa.

€>Derogació de la directiva europea de "retorn", tancament dels centres d’internament. Drets iguals per a totes.

€>Expropiació dels habitatges buits i creació d’un parc públic per a lloguer social, no superior al 30 % del salari. Cap desnonament per impagament d’hipoteques de les llars afectades pel frau immobiliari o l’atur.

€>Aturada inmediata del Pla Bolonya i qualsevol de les mesures destinades a mercantilitzar l’educació, la sanitat o cap altre dret bàsic de les persones.

€>Dissolució de l’OTAN i, immediatament, retirada de les tropes de la UE i de l’otan d’Afganistan i del Líban, el boicot a l’estat d’Israel i el reconeixement del dret del poble palestí a viure en pau i a la seva terra.

€>Exercici real del dret d’autodeterminació social, econòmica i nacional dels pobles d’Europa amb un procés de construcció nacional i popular que garantisca la lliure decisió de les persones que en ella conviuen.

Sabem que, per transformar les nostres realitats i canviar les polítiques neoliberals de la UE, és necessària la lluita social. Per això, fem una crida a organitzar una àmplia mobilització contra l’Europa del Capital, la Crisi i la Guerra, al llarg d’aquest semestre durant la presidència espanyola de la UE.

Perquè no volem deixar el nostre futur en les mateixes mans de qui ens ha conduït a aquesta situació... la lluita és l’únic camí.

Perquè tot està per fer i tot és possible. ...

ACUDIU a la MANIFESTACIÓ que sortira de la plaça de S. Agusti de València el dijous, 25 de març a les 19 hores

CONTRA L’EUROPA DEL CAPITAL, LA CRISI I LA GUERRA

PER L’EUROPA DE LA JUSTÍCIA, LA SOLIDARITAT I LA LLIBERTAT DELS POBLES

CONVOQUEN: Acontracorrent, ACSUD PV, ASPAZ, Associació de Amistat amb Cuba José Martí, ATTAC-PV, CAT, CEAR-PV, CEDSALA, Centre Social Terra, CGT, Col·lectiu Desalambrando, Colectivo de Jóvenes Comunistas CJC, Col·lectiu Patas Arriba, Col·lectiu Sense Papers, Col·lectiu Sur-Cacarica, Coordinadora contra la Crisis de l’Horta, COS, Ecologistes en Acció de València, Endavant, EntreIguales-Valencia, Entrepobles, Espai Alternatiu, Esquerra Anticapitalista, Esquerra Unida P.V., Fundació CEPS, Intersindical Valenciana, Joves de Esquerra Unida, Maulets, MOC, OSPAAAL, Palestina Lliure, PCPE, SODEPAU, València Solidària, Xarxa de Solidaritat amb Palestina. ...

I, el Dissabte 27 de març: TROBADA CIUTADANA PER LA IGUALTAT DE DRETS

10:30 hores, al Consell de la Joventut C/ Llanterna, 26 (València). Tallers al voltant de la Igualtat de Génere, Drets de Ciutadania- Inmigració i Drets Socials.

16:00 hores, a Ca Revolta C/ Santa Teresa, 10. Plenari de conclusions dels tallers

18’30 hores, Cercavila pels punts negres del neoliberalisme a València.Triptico TALLERES 25 de Marzo. Els Drets a les igualtats
Campanya Valenciana Contra l’Europa del Capital, la Guerra i les seues Crisis Per la Solidaritat entre els Pobles
PDF - 360.2 kB, 0 x 0 pixels


 
22 de març
"LA FUNCIÓ DE SALVAMENT MARÍTIM ÉS SALVAR VIDES I FER-LES ARRIBAR A PORT SEGUR" (ISMAEL FURIÓ 12/03/19) Parlem amb Ismael Furió, secretari general de CGT Salvament Marítim, president del comité d’empresa de SASEMAR i secretari general de CGT PV, sobre les últimes decisions governamentals (...)

26 de febrer
Impedir la implantació de la ZAL sobre La Punta i recuperar aquest espai per a la ciutat i la ciutadania, mitjançant una reflexió col·lectiva, amb especial atenció als seus habitants originaris. Horta és futur. Ja que la contestació ciutadana i les múltiples al·legacions que s’han fet (...)

concepció&disseny: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"