logo_mrg

 

 
dijous 8 d'abril de 2010
Paremos el negocio de la guerra
No a la represión marroquí con armas españolas
Diversas organizaciones jurídicas y sociales se han unido para paralizar la entrega de armamento bélico a Marruecos.

La Asociación de Familiares de Presos y Desaparecidos Saharauis (AFAPREDESA), la Asociación Pro Derechos Humanos de España (APDHE), la Asociación Internacional de Juristas por El Sáhara Occidental (IAJUWS), el Observatorio Asturiano de Derechos Humanos para El Sáhara Occidental, el Observatorio Aragonés para El Sahara Occidental y la Asociación Canaria de Juristas por la Paz y los Derechos Humanos (JUPADEHU) presentan mañana viernes en el Ministerio de Industria, Turismo y Comercio una denuncia por la concesión de autorizaciones de exportación de material de defensa, de otro material y de productos y tecnología de doble uso al Reino de Marruecos.

Es la primera vez en la historia de nuestro país que se presenta una denuncia de estas características en contra de la venta de armas a un país extranjero. Tras el acto legal, los abogados representantes de las entidades firmantes, entre los que se encuentra la letrada canaria Inés Miranda -Premio Derechos Humanos del Instituto de Derechos Humanos de la International Bar Association (IBA), directora de IAJUWS y conocida popularmente por ser la representante legal de Aminatou Haidar- expondrán a la prensa el contenido de la denuncia y los materiales gráficos que la documentan.

El encuentro con la prensa tendrá lugar en Madrid frente a la Oficina de Información del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio a las once de la mañana.Resposta a l'article
la diputada autonòmica d’EUPV Marina Albiol condemna “la brutal repressió policial contra els activistes pro-saharuis perpetrada per la policia marroquina”
9 de setembre de 2010, per  Esquerra Unida PV (EUPV)

NOTA DE PREMSA EUPV

Esquerra Unida insta Les Corts que condemnen la “brutal” repressió marroquina dels activistes pro-saharauis Els diputats d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) han presentat en les Corts una Proposició no de llei per instar el parlament valencià a condemnar “la brutal repressió policial contra els activistes pro-saharuis perpetrada per la policia marroquina”, segons ha explicat la diputada autonòmica d’EUPV Marina Albiol. “Els representants democràtics no podem incórrer en un silenci còmplice d’aquells estats o institucions autocràtiques que violen repetidament els drets humans i les garanties d’expressió”, ha remarcat Albiol.

Esquerra Unida del País Valencià ha anunciat la presentació d’una Proposició no de Llei en les Corts Valencianes perquè el parlament condemne, a ser possible de forma unànime, la violenta repressió policial perpetrada pel Marroc contra els activistes pro-saharuais de l’ONG canària SaharAcciones, esdevinguda el passat 28 d’agost. EUPV s’afegeix així a la iniciativa primerenca d’Izquierda Unida a nivell estatal per obligar l’Estat espanyol i les institucions autonòmiques a rebutjar l’autoritarisme del Marroc i “el fracàs de les polítiques” amb aquest país, segons paraules de l’eurodiputat Willy Meyer.

La diputada autonòmica Marina Albiol ha explicat que “Les Corts no poden quedar-se al marge del necessari recolzament institucional a tots aquells que mostren la seua solidaritat amb el poble saharaui en la seua lluita pel final de l’ocupació il•legal per part del Marroc dels territoris del Sàhara Occidental”. Albiol ha recordat el vincle “íntim” que uneix els valencians amb la causa saharaui, manifestat “de forma ininterrompuda i en múltiples fronts, des de les ONG valencianes a la xarxa de famílies que acullen xiquets cada estiu”, ha assenyalat Albiol.

La diputada autonòmica ha tornat a fer èmfasi en la terrible situació a què està sotmès el poble saharaui: “La postergació del referèndum i l’espoli dels seus recursos naturals”, ha dit.

València, 30 d’agost de 2010 / GABINET DE PREMSA EUPV

 
26 de febrer
Impedir la implantació de la ZAL sobre La Punta i recuperar aquest espai per a la ciutat i la ciutadania, mitjançant una reflexió col·lectiva, amb especial atenció als seus habitants originaris. Horta és futur. Ja que la contestació ciutadana i les múltiples al·legacions que s’han fet (...)

concepció&disseny: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"