logo_mrg

 

 
dijous 14 d'octubre de 2010
DECLARACIÓ CONTRA LA VIOLENCIA 29S, PER LA DIMISSIÓ DE RICARDO PERALTA
Plataforma pels drets socials de València

El passat 29 de setembre a més d’evidenciar un impressionant rebuig a la Reforma Laboral, que va deixar clar l’enorme oposició i malestar que conciten els intents de pagar amb drets laborals les tropelies i els abusos dels banquers, va ser una jornada en la que malauradament vàrem poder comprovar el poc respecte a les llibertats democràtiques i ciutadanes que en tenen tant la policia nacional com el seu cap a València, Ricardo Peralta.

En lloc d’exercir lliurement i amb normalitat els nostres drets laborals i ciutadans, i especialment eixe dia el dret a la vaga, a la informació sobre la mateixa i a l’impediment de les arbitrarietats i les coaccions empresarials contra les persones treballadores tan exteses com hi son a una societat amb més d’un 30% de precarietat i contractes basura com la valenciana, vàrem constatar la deplorable salut de les nostres llibertats democràtiques i ciutadanes.

Les forces de la policia, sota les ordres del delegat del govern, van fer us de tot tipus d’abusos, provocacions i violències: des d’intents d’entrar a les facultats universitàries sense autorització, o detencions i identificacions irregulars, a amenaces i coaccions continues als piquets informatius, i apallisaments i violència injustificada amb diverses persones amb el resultat de nombroses persones amb braços trencats, muscles dislocats, i ferides.

Les organitzacions que recolzarem la vaga hem rebut nombroses queixes de persones afectades i testimonis d’agressions policials sense cap motiu o justificació al llarg de la nit i el matí del 29, contra els participants als piquets informatius o contra persones que estaven presents o simples vianants van ser sistemàtics. La nostra conclusió es clara: va haver-hi un intent de criminalitzar el dret de vaga, i de reduir la seva audiència i la participació, obstaculitzant per la força així l’exercici d’eixe dret constitucional per banda de la Delegació del Govern i la persona que l’encapçala.

Considerem que vergonyós que un advocat de professió dirigeixca les actuacions de la policia sense un escrupolós respecte als drets ciutadans, que és intolerable que la pròpia policia i el delegat del govern siguen els que trenquen la pau i la normalitat democràtica, i estenguen la intranquil•litat ciutadana; a més a més sembla estar obrint les portes al PP i a les gestions autoritàries dels drets ciutadans i civils.

Les organitzacions sotasignats acordem:

 Fer pública nostra protesta i demanar públicament la dimissió de Ricardo Peralta, l’actuació del qual ja va destacar fa uns mesos al barri del Cabanyal, amb l’actuació injustificable, desproporcionada i violenta de la policia contra veïns i ciutadans solidaris amb el barri.  Fer palesa la nostra determinació a recolzar l’exercici dels drets democràtics, així com les protestes que continuaran organitzant-se de segur contra la Reforma laboral i la retallada de drets socials que el govern de Madrid s’empenya en implantar.  I volem també anticipar que anem a exercir el nostre dret a demanar judicialment responsabilitats a per obstrucció de l’exercici dels drets fonamentals el dia 29 de setembre, així com recolzar altres demandes que individualment es presenten.

!Cap retall als drets laborals i socials, cap retall a les llibertats democràtiques! Ricardo Peralta dimissió!Resposta a l'article
DECLARACIÓ CONTRA LA VIOLENCIA 29S, PER LA DIMISSIÓ DE RICARDO PERALTA
15 d'octubre de 2010, per  Yo
Menuda mentira y que forma de manipular la verdad, me hace gracia toda la gente que en la huelga hablaba de libertad y democracia y mediante vuestras artimañas no dejabais ir a trabajar a la gente cortando calles, etc. Eso es lo que es ilegal y esta prohibido, digo yo que la policia tendra que hacer algo contra vosotros si no dejais que la gente vaya a su puesto de trabajo por el cual ademas si no van le penalizan sin cobrar ese dia. Cuanta demagogia en vuestras palabras!!!
Resposta almissatge: ¿Mentira? ¿Manipular la Verdad?... Sense dret a vaga i sense dret al treball: Mentre els mitjans ens fan creure que es vulnera el "dret a no fer vaga" el que realment no existeix és el dret a la vaga. Milers de persones no van poder reivindicar els seus drets per por a perdre els seus treballs i els que van fer la vaga van ser durament reprimits. Pel que fa al dret al treball: en l’actualitat més de quatre milions de persones a l’Estat espanyol continuen sense tindre treball. I no precisament perquè "piqueters violents" els impedisquen treballar: és el model capitaista i les reformes laborals neoliberals les que atempten directament contra el dret a treballar. ¿Artimañas?... esas las hacen los poderes cuando incumplen sus leyes, cuando imponen servicios mínimos abusivos, cuando utilizan torticeramente las leyes y "libertad de empresa" para desviar sus capitales de una a otra empresa, dejando en la calle a mucha gente, deudas e impuestos sin pagar, es decir traspasando sus costes a todas/os que eso es (o debería ser el dinero público) para luego seguir haciendo la actividad desde otra empresa con nuevo personal con menos derechos y sueldo. La verdad es que no conoces la verdad, ni siquiera TU verdad y, ni mucho menos, tienes intención de buscarla y guardarte la tuya; asi que no se que haga respondiendo a los tópicos banales que escribes anonimamente.
DECLARACIÓ CONTRA LA VIOLENCIA 29S, PER LA DIMISSIÓ DE RICARDO PERALTA
15 d'octubre de 2010
¿Mentira? ¿Manipular la Verdad?... Sense dret a vaga i sense dret al treball: Mentre els mitjans ens fan creure que es vulnera el "dret a no fer vaga" el que realment no existeix és el dret a la vaga. Milers de persones no van poder reivindicar els seus drets per por a perdre els seus treballs i els que van fer la vaga van ser durament reprimits. Pel que fa al dret al treball: en l’actualitat més de quatre milions de persones a l’Estat espanyol continuen sense tindre treball. I no precisament perquè "piqueters violents" els impedisquen treballar: és el model capitaista i les reformes laborals neoliberals les que atempten directament contra el dret a treballar. ¿Artimañas?... esas las hacen los poderes cuando incumplen sus leyes, cuando imponen servicios mínimos abusivos, cuando utilizan torticeramente las leyes y "libertad de empresa" para desviar sus capitales de una a otra empresa, dejando en la calle a mucha gente, deudas e impuestos sin pagar, es decir traspasando sus costes a todas/os que eso es (o debería ser el dinero público) para luego seguir haciendo la actividad desde otra empresa con nuevo personal con menos derechos y sueldo. La verdad es que no conoces la verdad, ni siquiera TU verdad y, ni mucho menos, tienes intención de buscarla y guardarte la tuya; asi que no se que haga respondiendo a los tópicos banales que escribes anonimamente.

 
26 de febrer
Impedir la implantació de la ZAL sobre La Punta i recuperar aquest espai per a la ciutat i la ciutadania, mitjançant una reflexió col·lectiva, amb especial atenció als seus habitants originaris. Horta és futur. Ja que la contestació ciutadana i les múltiples al·legacions que s’han fet (...)

concepció&disseny: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"