logo_mrg

 

 
dissabte 12 de febrer de 2011
PEL DRET A UNA PENSIÓ DIGNA I A VIURE LA JUBILACIÓ AMB SALUT
Plataforma pels drets socials de València

DISSABTE 12 DE FEBRER, 18,30 h Valencia CADENA HUMANA

• El 72% de les persones pensionistes cobren menys de 1000€. Però és que el 59% encara cobra menys, per baix dels 600€, ¡per sota del salari mínim!.

• A l’Estat Espanyol la pensió mitjana contributiva és només el 68% de la mitjana de la Unió Europea dels 15.

• La despesa pública en pensions a l’Estat Espanyol és només el 9% del Producte Interior Brut, quan a la UE-15 és del 12%. És a dir, gastem prou menys que altres països, com Itàlia, Portugal, França...

PRINCIPALMENT LA REFORMA ABARATEIX I REDUIEX LES PENSIONS

• retardar l’edat ordinària de jubilació fins els 67 anys.

• Però també amplia el període mínim de cotització per poder accedir a una pensió contributiva, passant-lo de 15 a 25 anys.

• Per cobrar la totalitat de la pensió caldrà haver treballat un mínim de 38 o 41 anys, quan ara es pot fer amb 35.

• Posa més restriccions per acollir-se a la jubilació parcial.

CONSEQÜENCIES DE LA REFORMA

• És la retallada més important de la Seguretat Social dels últims 30 anys. Farà de les nostres pensions unes de les pitjors d’Europa.

• Hi haurà més pensions de mínims.

• Més persones sense dret a accedir a les pensions contributives, especialment dones que no han tingut feina assalariada de manera continuada.

• És calcula que les actuals prestacions per jubilació disminuiran entre un 20 i un 30%.

• Les pensions de viudetat continuaran sent molt insuficients per la majoria.

• Els col•lectius més perjudicats seran les dones i els i les treballadores precàries.

• Ixen clarament beneficiats la banca i els fons de pensions privades, que esperen augmentar la clientela. El govern ha pressupostat 865 milions d’euros per incentivar la contractació de fons privats de pensions ¡i diuen que no hi han diners per les pensions públiques!

LES NOSTRES PROPOSTES

No és acceptable cap retallada en les prestacions de la Seguretat Social, les pensions són un dret. A més a més, les prestacions de la Seguretat Social han de ser universals i han de millorar en qualitat i quantitat: han de millorar les pensions de viudetat avui en dia insuficients, ha de ser possible jubilar-se abans dels 65 en treballs durs com la construcció o la neteja, han de suprimir-se les privilegiades pensions dels alts càrrecs i cal acabar amb la subvenció pública als fons de pensions privades.

Tot això és possible fer-ho, i si es garanteix un augment de les cotitzacions, és reduieix l’atur i es milloren els contractes, es fomenta una ocupació de qualitat i s’eradica la precarietat laboral i el frau empresarial, es poden garantir i millorar les pensions públiques. Pel contrari, la millora de la situació econòmica no es produirà per la via de retallar pensions o rebaixar les condicions de vida de la població treballadora.

Cal que plantar cara als especuladors i a la banca, i cal fer-lo si volem eixir de la crisi econòmica i aquest continu xantatge i desfalco de fons públics. Ara volen diners per les caixes d’estalvi, per a oferir-les desprès, ja sanejades, a la banca privada. Així salvaran de la crisi els negocis de la banca, però ni el país, ni a les persones.

DEFENSEM LES PENSIONS PÚBLIQUES I ELS DRETS SOCIALS!!

ACUDEIX A LA CADENA HUMANA, CALEN LES TEVES MANS EN AQUESTA FEINA!!

PEL DRET A UNA PENSIÓ DIGNA!!

CADENA HUMANA

PEL DRET A UNA PENSIÓ DIGNA I A VIURE LA JUBILACIÓ AMB SALUT NO A LA RETALLADA DE LES PENSIONS - NO A LA DICTADURA DELS MERCATS

DISSABTE 12 DE FEBRER, 18,30h Valencia

Punt de concentració A: Banc d’ Espanya al carrer Les Barques 6 Punt de concentració B: Tresoreria de la Seguretat Social al carrer Colón

PLATAFORMA PELS DRETS SOCIALSResposta a l'article
PEL DRET A UNA PENSIÓ DIGNA I A VIURE LA JUBILACIÓ AMB SALUT
12 de febrer de 2011
No es verdad que se exijan 25 años para cobrar una pensión contributiva; uno de los aspectos positivos - y mucho - del acuerdo es precisamente que no se han elevado los 15 años exigidos para cobrar pensión contributiva, frente a lo que el Gobierno pretendía. La verdad es revolucionaria, la mentira nunca
Resposta almissatge: ¿quién eres Cándico Méndez o Ignacio Fernández Toxo?
PEL DRET A UNA PENSIÓ DIGNA I A VIURE LA JUBILACIÓ AMB SALUT
13 de febrer de 2011
¿quién eres Cándico Méndez o Ignacio Fernández Toxo?

 
26 de febrer
Impedir la implantació de la ZAL sobre La Punta i recuperar aquest espai per a la ciutat i la ciutadania, mitjançant una reflexió col·lectiva, amb especial atenció als seus habitants originaris. Horta és futur. Ja que la contestació ciutadana i les múltiples al·legacions que s’han fet (...)

concepció&disseny: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"