logo_mrg

 

 
dissabte 1 d'octubre de 2011
Manifest pel Dia mundial dels animals - 04.10.2011
PELS DRETS DE TOTS ELS ANIMALS
Plataforma pels drets dels animals Carles Pinazo

Carles Pinazo lluitava per la vida i contra el patiment de les persones i la resta dels animals. Pacíficament, a soles o acompanyat, parlant o mitjançant la seua gran pancarta, denunciava el que passava a dins de la plaça de bous de València. Sempre hi era, a prop dels animals que estaven sent torturats i matats en un espectacle taurí.

Al nostre país es maten centenars de bous a les places i es torturen milers als bous al carrer.

Són pràctiques que es justifiquen per l’afició de molta gent, la seua llarga tradició i la seua consideració d’art, de cultura, i que sostenen importants interessos econòmics. Aquests interessos xuclen desenes de milions d’euros l’any dels diners públics a través de totes les administracions. Són la força de la tortura taurina i, sense ells, Carles hauria pogut veure la fi d’aquesta greu injustícia.

També patim l’abandó, cada any, de milers de gossos, gats i altres animals de companyia.

I no tarden en sumar-se a la tragèdia les seues cries, nascudes al carrer entre el fem o sota les rodes dels cotxes. Condemnats a una vida de patiments i a una mort indigna a la carretera, a la gossera, a colps, pel verí... També són víctimes d’antigues pràctiques humanes, que els converteix en joguines fins que el caprici s’acaba. I també són víctimes dels interessos econòmics que genera la seua compra i venda.

Els humans mai han tingut en consideració els seus interessos, el seu desig de viure, de ser lliures, de no patir.

I tampoc dels de la resta d’animals. Sempre han fet ús d’ells, i molt més amb l’arribada de la industrialització, del desenvolupament tecnològic. Són les víctimes dels altres espectacles com els circs, el zoos, els safaris o els aquaris; de la indústria de la experimentació de cosmètics, productes de neteja, medicaments...; de la indústria del vestit i, sobre tot, de la industria de l’alimentació, que són torturats i matats a milers, cada dia. També són víctimes de velles tradicions que per justícia han de ser superades i que, com passa amb la resta d’abusos, tenen una alternativa viable. És el veganisme que Carles incorporà als seus discursos, quan va fer la connexió del bou de la plaça amb la vedella de l’escorxador, del gos del carrer amb el que resta immòbil i aterrit a la gàbia del laboratori.

És hora de canviar les coses. De deixar de gastar els diners públics en tortura,

diners que podem gastar en les persones i els altres animals, com deia Carles. Una part, xicoteta si la comparem amb el gruix del que s’emporta la indústria taurina, hauria d’anar destinada a campanyes d’esterilització de gossos i gats, per a evitar la tragèdia del carrer, i a donar suport a les protectores que atenen els animals i que, amb l’esforç de la seua gent i fins que ho permeten les seues capacitats, cobreixen el que les administracions deixen de banda.

I, com que el progrés porta a deixar de banda velles formes de fer

que no s’avenen als nous temps, que ja no serveixen per a fer tot allò nou que hem aprés o que hem descobert que no eren bones, és hora de progressar. És hora de tindre en compte els interessos i els drets dels altres animals, que són pocs: ni més ni menys que el dret a la seua vida, digna i en llibertat, i el dret a no patir cap abús ni cap mal.

En el Dia mundial dels animals fem homenatge a l’amic Carles Pinazo que, com Francesc d’Assís, isqué al carrer a buscar la gent i lluità pacíficament pels drets de les persones i pels drets de tots els animals.

Pels drets de tots els animals.

la Plataforma pels Drets dels Animals Carles Pinazo, convoca a una multitudinària manifestació a la ciutat de València, per a deixar clara la nostra postura de defensa de tots els animals. En un acte simbòlic, serem la veu dels que no en tenen, i representarem a totes les víctimes de la discriminació per l’espècie.

Dia: dissabte 8 d’octubre del 2011.

Hora: eixida a les 17:00 hores.

Lloc: Plaça de l’Ajuntament de València. Contacte: info@iniciativaanimalista.cat

La Plataforma porta el nom d’un il·lustre activista pels drets dels animals Carles Pinazo Calatrava. Carles fou un pioner del moviment animalista valencià. Sacerdot secularitzat, es manifestà durant anys davant de la plaça de bous de València, la majoria de vegades sol o acompanyat de la seua dona. Sempre portava una gran pancarta feta per ell mateix, plena de fotografies i de raons davant de la tortura taurina. Ni les amenaces ni les agressions pogueren mai amb ell, només la malaltia el llevà del seu lloc al carrer Xàtiva, a prop del fanal on enganxava aquella gran pancarta, prop dels què estaven sent torturats. Va morir al juny del 2010.

Les associacions que constitueixen d’entrada la Plataforma Carles Pinazo són: Col·lectiu Animalista de la Universitat de València, Associació Plataforma UPV proanimals (PUPA), Partit Animalista-PACMA, ADAANA, AnimaNaturalis, FEDENVA, SPASAV, PRODÓNA, Iniciativa Animalista, Societat Protectora Arc de Sant Martí, ACMAT-CERO, SPAMA la Safor, MODEPRAN, Comissió els Gossets, Folgança Antitaurina pels Drets dels Animals.Acció animalista
Pels drets de tots els animals.
PDF - 83.7 kB, 0 x 0 pixels


 
22 de març
"LA FUNCIÓ DE SALVAMENT MARÍTIM ÉS SALVAR VIDES I FER-LES ARRIBAR A PORT SEGUR" (ISMAEL FURIÓ 12/03/19) Parlem amb Ismael Furió, secretari general de CGT Salvament Marítim, president del comité d’empresa de SASEMAR i secretari general de CGT PV, sobre les últimes decisions governamentals (...)

26 de febrer
Impedir la implantació de la ZAL sobre La Punta i recuperar aquest espai per a la ciutat i la ciutadania, mitjançant una reflexió col·lectiva, amb especial atenció als seus habitants originaris. Horta és futur. Ja que la contestació ciutadana i les múltiples al·legacions que s’han fet (...)

concepció&disseny: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"