logo_assemblea

 

 
dimecres 3 d'octubre de 2012
Europa:
La UE està lluny de complir els seus bons propòsits per 2020
per  EFE-Verde

La Unió Europea està lluny dels objectius acordats de cara a l’horitzó 2020 en termes de creixement, ocupació, Investigació i Desenvolupament (R+D), lluita contra el canvi climàtic, educació i eradicació de la pobresa, va assenyalar avui un informe de l’oficina d’estadística comunitària (Eurostat).

El principal objectiu de l’anomenada "Estratègia 2020", a la qual es van comprometre els Vint-i-set a l’inici d’aquesta dècada, era aconseguir una taxa d’ocupació del 75% entre la població activa d’entre 20 i els 64 anys.

El punt de partida era un 69 % d’ocupació en 2010, una xifra que ha empitjorat amb la recrudescència de la crisi i que va registrar en 2011 un 68,8 %.

Pel que respecta a la inversió en R+D, es va plantejar l’objectiu de dedicar un 3% del Producte Interior Brut (PIB) de cara a 2020.

L’última xifra d’Eurostat registra un 2%, una dada encara un punt inferior al compromès. D’altra banda, es van establir diverses metes per impulsar l’energia renovable i la lluita contra el canvi climàtic.

En primer lloc, els Vint-i-set es van marcar l’objectiu de reduir un 20% les emissions d’efecte hivernacle pel que fa als nivells de 1990.

De moment, segons Eurostat, les emissions han minvat un 15% respecte a la dècada dels noranta, per la qual cosa en els propers set anys hauria de reduir-se un altre 5% per aconseguir l’horitzó establert.

En segon lloc, sobre l’ús d’energies renovables, es va establir que el 20% de l’energia consumida a la UE havia de procedir d’una font no contaminant.

El percentatge ha anat creixent de forma estable en els últims anys (8,1% en 2004, 12,5% en 2010) però encara queda a més de set punts la consecució de l’horitzó.

En tercer i últim lloc, es van comprometre a disminuir el seu consum d’energia en l’equivalent a la generada per 147 milions de tones de petroli (Mtep), una reducció a aconseguir gràcies a noves polítiques de transports més sostenibles i a la mesures derivades de la directiva d’eficiència energètica.

D’altra banda, es va establir l’objectiu en termes de l’Educació a la UE de reduir al màxim l’abandó escolar i augmentar el nombre de persones amb educació universitària.

En 2011, el percentatge de joves entre 18 i 24 amb estudis primaris però que no han prosseguit la seva educació més enllà era del 13,5%, una xifra que els Vint-i-set voldrien que fos inferior al 10%.

Les dades de joves entre 30 i 34 anys que han aconseguit acabar els seus estudis superiors era en 2011 del 34,6%, per sota del 40 % fixat per 2020.

Finalment, la UE també va establir objectius relatius a la reducció de la pobresa i l’exclusió social.

En concret, reduir de cara a 2020 el nombre d’europeus en risc d’exclusió social per sota dels 20 milions de persones (dels més de 500 milions totals de població).

Les últimes xifres d’Eurostat assenyalen que encara hi ha 116 milions de persones amb recursos insuficients per viure en condicions dignes, una xifra menor de la registrada en 2005 (124 milions) però allunyada de l’objectiu marcat per a la fi de la dècada.

La consecució d’aquests objectius de l’estratègia 2020 estan sent controlats regularment per la Comissió Europea a partir de les estadístiques que remet l’Eurostat, no obstant això en la seva aprovació no es van preveure sancions en cas d’incompliment.

Font: EFEverde (1 Octubre 2012) http://www.efeverde.com/contenidos-ambientales/noticias/la-ue-esta-lejos-de-cumplir-sus-buenos-propositos-para-2020 
22 de març
"LA FUNCIÓ DE SALVAMENT MARÍTIM ÉS SALVAR VIDES I FER-LES ARRIBAR A PORT SEGUR" (ISMAEL FURIÓ 12/03/19) Parlem amb Ismael Furió, secretari general de CGT Salvament Marítim, president del comité d’empresa de SASEMAR i secretari general de CGT PV, sobre les últimes decisions governamentals (...)

26 de febrer
Impedir la implantació de la ZAL sobre La Punta i recuperar aquest espai per a la ciutat i la ciutadania, mitjançant una reflexió col·lectiva, amb especial atenció als seus habitants originaris. Horta és futur. Ja que la contestació ciutadana i les múltiples al·legacions que s’han fet (...)

concepció&disseny: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"