logo_mrg

 

 
dilluns 9 d'abril de 2007
QUÈ ÉS L’OBJECCIÓ AL PRESSUPOST MILITAR?
NI UN CÈNTIM PER ALS EXÈRCITS
DINERS PÚBLICS: MATAR ÉS MÉS IMPORTANT QUE CUIDAR
per  campanya d’Objecció al Pressupost Militar de 2007 a València

D’aquesta manera reclama activament l’anulació del pressupost militar. És un gest cívic i compromés, per la pau, per un món sense guerres, sense exèrcits.

És un gest de desobediència civil. No està reconeguda legalment. No hi ha cap casella a l’imprés de la renda. Nosaltres la dibuixem i també expliquem les raons. No amaguem la nostra acció.

La pitjor conseqüència que té ara per ara és que Hisenda, en uns poquets casos, ens reclama (o es nega a tornar-nos) els diners que hem desviat.

DINERS PÚBLICS: MATAR ÉS MÉS IMPORTANT QUE CUIDAR

El 12% de tot el Pressupost de l’Estat per a 2007, 23.052 milions d’euros (63 milions d’euros diaris) per a finalitats militars i policials: 7 vegades més que per a Indústria i Energia, 13 vegades més que per a Agricultura, Pesca i Alimentació, 18 vegades més que per a Habitatge, 32 vegades més que per a Sanitat i Consum.

Els principals programes d’investigació pública espanyola són armamentístics, intervencionistes i ofensius. L’avió de combat Eurofighter, les fragates F-100, el submarí S-80, l’helicòpter d’atac Tigre, el tanc Leopard, l’avió de transport militar A400M, entre d’altres, reben enguany quasi 1600 milions de diners públics, la xifra més gran de tota la història després de la de 2006: 5 vegades més que la investigació sanitària, el doble que les universitats per a investigar, 20 vegades més que la investigació agrícola, etc.

Segons Médicos Sin Fronteras, el M. de Defensa va gastar l’any 2005 24,2 millones de euros en operacions humanitàries ineficaces: en el tsunami (8 milions només en l’enviament de la fragata ‘Galicia’, que arribà 44 dies després de la catástrofe), el terratrèmol de Pakistan (2 milions d’euros, començant les tasques d’ajuda més de 15 dies després), o en operacions militars d’ocupació, com ara Haití i Afganistan.

Espanya és el segon estat del món darrere dels EUA que més recursos dedica a la investigació militar en termes relatius (percentatge respecte al PIB).

Més informació

PDF - 284.2 kB, 0 x 0 pixels

NI UN CÈNTIM PER ALS EXÈRCITS
campanya d’Objecció al Pressupost Militar de 2007 a València
PDF - 164.3 kB, 0 x 0 pixels


 
12 d'octubre
Este viernes 12 de octubre, dia de la resistencia de los pueblos indígenas podemos ver el documental #LosHilosdelTablero dedicada a #BertaCáceres que dijo: "Vos tenés la bala, yo la palabra, la bala muere al dispararse, la palabra vive al replicarse". Un documental de denuncia sobre la guerra y (...)

26 d'agost
José Mujica : “España e Italia vomitaron millones de emigrantes, se han olvidado de su historia”- Vídeo en un acto en Madrid donde el expresidente uruguayo recibió el Premio Abogados de Atocha y dio una conferencia magistral.
El ex político uruguayo ha hecho un alegato a la (...)

concepció&disseny: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"