logo_assemblea

 

 
dilluns 3 d'octubre de 2016
¡Ni CETA, ni TTIP, ni TISA!
Les persones i el planeta per damunt de les multinacionals.
No als tractats neoliberals, no a la pobresa, no a la desigualtat

Nosaltres, organitzacions de la societat civil, polítiques i sindicals eixim una vegada més al carrer per reclamar un sistema que garantisca l’equitat, que siga respectuós amb el medi ambient i garantisca els drets de totes les persones a tot el món, sense deixar a ningú enrere.

La pobresa i la desigualtat són cada vegada més extremes, intenses i cròniques. És urgent canviar aquest sistema que genera riquesa pel 1% i un empobriment generalitzat per a la resta de la població, tant dins com fora de l’Estat espanyol. Un sistema que fomenta la guerra per al control geoestratègic dels recursos, destrueix la naturalesa i incrementa les desigualtats socials.

Existeixen compromisos internacionals, com els Objectius de Desenvolupament Sostenible, els Protocols de Drets Humans, els Convenis de la OIT, les Iniciatives pel Treball Decent, l’Acord de París contra el Canvi Climàtic i el Tractat Internacional dels Pobles per al Control de les Empreses Transnacionals que han de ser complits per assegurar un canvi de rumb i un altre món possible. No complir-los significa continuar en la senda productivista i de destrucció ambiental que augmenta les desigualtats, la pobresa i l’autoritarisme.

La situació que vivim es veu agreujada per les mal cridades polítiques d’"austeritat" imposades per l’UE. El sistema permet, a més, el frau i la elusió fiscal de les grans empreses i fortunes. Cada vegada hi ha més fons i grans bancs espanyols que operen en paradisos fiscals. Es negocien a les nostres esquenes acords comercials que van a hipotecar el nostre benestar, el de futures generacions i el planeta, tals com el TTIP, el CETA, i el TISA.

Per això, ens oposem als tractats de "lliure comerç" que aprofundeixen la bretxa de la desigualtat i amenacen la democràcia. Tractats que afectarien negativament, d’entrar en vigor, a la cultura, els serveis públics i els drets laborals i ambientals. Posarien en perill l’agricultura tradicional i la sobirania alimentària, reduirien el dret a la salut en benefici de les grans farmacèutiques, prioritzarien els combustibles fòssils en detriment de les energies renovables. I, sobretot, limitarien el nostre dret i capacitat per construir una societat més justa.

Enguany posem l’accent principalment en el CETA, el tractat que s’ha negociat amb Canadà amb total opacitat. Un acord que afavoreix únicament els interessos de les elits econòmiques i polítiques de Canadà i Europa, i deixa, una vegada més, a les classes menys afavorides en la cuneta. La Comissió Europea està actuant com a representant d’aquestes elits, i no de la ciutadania. Està forçant la legalitat perquè el CETA s’aplique provisionalment abans que els parlaments dels Estats membres tinguen l’oportunitat d’acceptar-ho o rebutjar-ho.

Exigim un sistema basat en el respecte i garantia dels drets. Exigim respostes polítiques respectuoses amb la justícia social i ambiental. Polítiques que permeten la millora i l’enfortiment de totes les garanties socials que han estat afeblides pels governs amb l’excusa de la crisi.

Per tot això demandem:  La paralització de les negociacions o no ratificació dels tractats de comerç i inversió TTIP, TiSA i CETA, que amenacen la democràcia, multipliquen el poder de les corporacions transnacionals i limiten els drets de les persones i la protecció del medi ambient.

 Solucions basades en Drets i Justícia per retallar les desigualtats, frenar l’increment de la pobresa i la deterioració mediambiental en qualsevol lloc del planeta.

 Justícia Fiscal, a través d’un règim tributari progressiu i suficient que sustente les polítiques socials.

 La transició cap a un model energètic sostenible, que facilite la lluita contra el canvi climàtic

No a la pobresa! No a la desigualtat! Solucions amb drets!

¡Ni CETA, ni TTIP, ni TISA! 
22 d'octubre
En defensa del sistema público de pensiones, por Hector Illueca
Encuentro estatal de Yayoflautas en Valencia, el 22 de octubre de 2016
https://youtu.be/7VjxhaDP2U8

concepció&disseny;: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"