logo_mrg

 

 
dimecres 29 de setembre de 2010
MANIFEST vaga general el proper 29 de setembre

Les confederacions sindicals de Comissions Obreres, de la Unió General de Treballadors i Intersindical Valenciana hem adoptat la decisió d’iniciar un procés de mobilitzacions, que culminarà amb la celebració d’una vaga general el proper 29 de setembre, per a expressar el rebuig contundent dels treballadors i de les treballadores d’aquest país a les polítiques de retallades socials i supressió de drets dels treballadors i de les treballadores decretades pel Govern, sota l’empara i excusa de directrius europees.

El Govern espanyol i els europeus han decebut a la ciutadania als quals representen. Els ajustaments econòmics brutals que s’estan adoptant com a teràpies de xoc per a eixir de la crisi econòmica, són injusts socialment, regressius laboralment, i equivocats econòmicament perquè comprometen les possibilitats de creixement econòmic i de creació d’ocupació.

El Govern espanyol, a més, s’ha esmenat a si mateix provocant un gir radical en la seua política econòmica i social que ara s’orienta de manera clara, en primer lloc, a una retallada severa de la despesa pública que recau fonamentalment sobre les esquenes de les persones treballadores i pensionistes; en segon lloc, a una reducció de la inversió pública que frenarà el creixement econòmic i la creació d’ocupació, i que tindrà com a principals víctimes els treballadors i les treballadores en atur; i en tercer lloc, imposa una reforma laboral que elimina drets de la ciutadania en els seus llocs de treball.

Després d’una actuació irresponsable de les organitzacions empresarials, centrades exclusivament a obtenir rèdits en l’abaratiment de les condicions de treball i l’afebliment de les persones treballadores, el Govern ha decidit optar per una desregulació laboral que pot continuar amb altres retallades socials i laborals.

MANIFEST

La reforma laboral No servirà per a crear ocupació.

No reduirà la dualitat del mercat laboral i augmentarà la temporalitat.

Facilita i abarateix l’acomiadament, perquè s’amplien les causes per fer-lo més fàcil i es redueixen els drets d’indemnització dels treballadors i de les treballadores.

Reforça el poder empresarial per a modificar unilateralment les condicions de treball (horaris, mobilitat geogràfica, funcional...).

Debilita la negociació col·lectiva, facilitant a les empreses l’adopció de mesures de desvinculació salarial i la inaplicació de compromisos adquirits prèviament en els convenis col·lectius.

Privatitza la gestió de l’atur i amplia el camp d’actuació de les empreses de treball temporal als sectors de risc i a l’ocupació pública.

En definitiva, el Govern ha posat el poder de l’Estat al servei dels qui exigeixen “flexibilitat” en el mercat de treball, i tot i així consideren aquesta reforma insuficient perquè en realitat no volen més flexibilitat, la volen tota. Quan s’exigeixen menys cotitzacions socials, menys cost de l’acomiadament, menys tutela judicial, menys negociació col·lectiva, menys regulació de la contractació, allò que s’està reclamant en realitat és la desregulació absoluta del mercat de treball, o l’aplicació en aquest àmbit de les polítiques neoliberals que han fracassat estrepitosament en els mercats financers, que són la causa d’aquesta crisi, i que ens abocaria a una situació tercermundista en l’àmbit laboral.

Rebutgem les polítiques practicades pels governs de la Unió Europea al dictat dels mercats financers, els causants de la crisi, i que ara plantegen les polítiques d’ajustament a costa de reduir les condicions de vida i treball de la ciutadania europea.

Una economia que no crea ocupació no serveix a la ciutadania, i uns governs que actuen contra els seus interessos, tampoc. Les organitzacions sindicals no estem disposades a acceptar polítiques que se’ns presenten com les úniques possibles, basades en un determinisme fals, i que no són més que opcions de l’immobilisme i la resignació.

Hi ha altres opcions i altres polítiques. És necessari apostar per una Europa més social en la qual les negociacions socials deixen d’estar sotmeses a les forces del mercat. I a Espanya, UGT, CCOO i Intersindical Valenciana convoquem una vaga general el 29 de setembre per a exigir:

Una política que reduïsca el dèficit públic mitjançant l’increment dels ingressos i no mitjançant la reducció de la despesa, i planificar el compliment dels objectius de dèficit del Pacte d’Estabilitat i Creixement de la Unió Europea en terminis compatibles amb la reactivació econòmica i la creació d’ocupació.

La retirada d’una reforma laboral lesiva que facilita l’acomiadament i empitjora les condicions de treball.

Defendre la negociació col·lectiva com a marc de protecció de les condicions de treball, enfront dels intents d’atribuir a les empreses la capacitat d’incomplir els acords aconseguits de manera unilateral.

Defendre el sistema públic de pensions com a eix central del nostre sistema de protecció social, i la seua adequació a l’evolució social exclusivament amb acord polític i social.

Exigir una nova política fiscal, que reforce l’estructura d’ingressos de l’Estat, recuperant impostos suprimits i apostant per una recaptació major basada en la progressivitat fiscal, alhora que es combat amb major determinació i mitjans el frau fiscal que llasta la nostra economia i assoleix taxes que pràcticament dupliquen la mitjana de la Unió Europea.

NO a l’acomiadament més fàcil i barat NO a la temporalitat abusiva NO a donar més poder als empresaris NO a la congelació de les pensions NO a les retallades salarials i socials

PER UNA EIXIDA JUSTA I EQUILIBRADA DE LA CRISIManifest Convoca 29-9-10

PDF - 23.5 kB, 0 x 0 pixels

Manifest Unitari

PDF - 116.5 kB, 0 x 0 pixels


Resposta a l'article
CIRCULAR D’ESQUERRA UNIDA DEL PAÍS VALENCIA DE CARA A LA VAGA GENERAL DEL 29 DE SETEMBRE
5 de setembre de 2010, per  Esquerra Unida

Companys/es:

Com ja sabeu els sindicats de classe han convocat una Vaga General per al proper dimecres 29 de setembre. Aquesta convocatòria respon a la necessitat de fer front al conjunt de mesures neoliberals que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero ha aprovat en contra de l’opinió dels sindicats i del conjunt de l’esquerra política i social.

L’aprovació per part del Govern central d’una nova Reforma Laboral ha motivat la resposta contundent dels sindicats de classe, ja que aquesta no sols no servirà per a incrementar els llocs de treball i reduir l’atur, sinó que a més a més, pretén finiquitar el paper dels sindicats a la negociació col•lectiva, abaratir els acomiadaments, així com augmentar el poder de la patronal, permetent a aquesta no respectar els convenis provincials o de sector que serveixen de paraigües per a la negociació col•lectiva a les xicotetes i mitjanes empreses.

Aquesta Reforma Laboral ha vingut precedida del Decret Llei del passat 12 de maig, el qual ha suposat el major retall a l’Estat social de la història de la democràcia, amb la congelació de les pensions, la reducció dels salaris dels/les treballadors/es dels sector públic, la supressió de sis mil milions d’euros en inversió pública, la qual cosa suposarà un increment exponencial de l’atur, així com endurir, encara més, les condicions de vida de la classe treballadora.

És evident, per tant, que el Govern de Zapatero s’ha doblegat davant el FMI, el BCE, la Comissió Europea, així com, a casa nostra, davant la Patronal i el Governador del Banc d’Espanya, supeditant les decisions polítiques al dictat d’un lliure mercat absolutament desregulat i incontrolat. El PSOE ha preferit fer carregar a les esquenes dels/les treballadors/es una crisi econòmica de la que no som responsables, en compte de impulsar reformes contra el capital financer i aquells que han introduït mesures privatitzadores i especulatives.

Per això, és necessari el triomf de la Vaga General, per frenar aquestes polítiques i altres que la coalició entre el Govern, la Patronal i la Banca ja han anunciat que aprovaran a la tardor: la reforma de la Seguretat Social, prioritzant les pensions privades; l’aplicació de la Llei de Caixes, la qual pactada amb el PP suposarà la participació majoritària del capital privat en les mateixes, renunciant així a la seua funció social; el co-pagament sanitari.

Però, a més a més, en aquesta Vaga General no sols ens juguem l’Estat social, sinó la mateixa concepció de la democràcia i la sobirania popular davant del sometiment a institucions no democràtiques. Volen fer desaparèixer al moviment sindical, per a després encetar una ofensiva sense precedents contra el conjunt de l’associanisme, tant polític, social com cultural, amb la reducció del dèficit com excusa. És a dir, crear una societat domesticada, insolidària i atemoritzada, que no tinga capacitat de reacció contra els abusos realitzats contra els drets i les llibertats, tant individuals com a col•lectius.

Des d’Esquerra Unida del País Valencià apostem per una eixida social a la crisi, no per fer caure al Govern de Zapatero, sinó per aconseguir una rectificació en les seues polítiques. És per això, que des d’EUPV anem a desplegar tot un seguit d’actes públics, repartiment de materials, concentracions, etc, que suposen el nostre recolzament a la Vaga General al llarg de tot el mes setembre.

Aquesta mobilització d’Esquerra Unida, tindrà el seu colofó el dissabte 25 de setembre, on aprofitant la celebració de la Convenció Programàtica, realitzarem un mitin a la ciutat de València, el qual ha de suposar una important mobilització de la militància com a mostra del total suport d’EUPV a la Vaga General. Des de la direcció d’Esquerra Unida, també volem fer una crida al conjunt de la militància per a la seua participació activa als piquets informatius durant el 29 de setembre.

Per a això, haurem d’organitzar, almenys en totes les capçaleres comarcals actes públics (si és possible en el carrer) de denúncia de les mesures del Govern de Zapatero, (al mateix temps que denunciar al Consell, que aprofitant el “clima” de retalls emprés pel Govern central aplica i amplifica els retalls salarials als empleats públics, en servicis i inversions públiques).

Deurem, així mateix, coordinar els nostres treballs amb els piquets informatius dels sindicats -en el P.V., CC.OO., UGT i la Intersindical formen piquets de vaga-, que ja han començat a funcionar, per a portar la informació de la HG a tots els racons de les nostres ciutats i polígons industrials.

Les nostres organitzacions disposaran de materials propagandístics adequats per a donar suport a tots estos treballs.

Des del més absolut convenciment que hi ha una eixida social i d’esquerres a la crisi econòmica, ens veiem en la Vaga General.

Marga Sanz Alonso

Cordinadora General d’Esquerra Unida del País Valencià

Juliol, 2010

 
3 d'abril
Villares, R. - Bahamonde , A. El Capital en su contexto, El mundo contemporáneo. Siglos XIX Y XX (audiolibro mp3) 25 enero, 2013
capítulo a capítulo, del libro de los profesores Ramón Villares y Angel Bahamonde, El mundo contemporáneo. Siglos XIX Y XX (Editorial Taurus, Madrid, 2009). (...)

3 d'abril
Una aproximación a la teoría laboral del valor (valor-trabajo)
Jorge Negro Asensio Audio: https://youtu.be/zwE4rX-goXU https://www.youtube.com/watch?v=q_oS-yd8Y0w texto: https://drive.google.com/file/d/0B93D...

8 de març

concepció&disseny;: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"