logo_mrg

 

 
dissabte 5 de maig de 2007
Conferència Internacional contra la Militarització d’Europa
La pau no necessita nous míssils!
Declaració de Praga
per  mrg-valencia

Nosaltres diem no al sistema de míssils de defensa dels EEUU a Europa!

Davant dels nous plans militars dels EEUU per iniciar negociacions oficials amb els governs txec i polonès el 10 de maig, els signants d’aquest manifest declaren:

Fem sentir la nostra protesta contra els plans de l’administració Bush d’instal·lar un “Sistema nacional de míssils de defensa” per part dels EEUU en el territori de la república txeca i Polònia. La major part de la població de la república txeca i de Polònia, així com de la resta d’Europa, rebutja els plans d’instal·lar aquest sistema.

Rebutgem les raons oficials donades pel projecte NMD com a mers pretextes.

La realització del pla dels EEUU no conduirà a un augment de la seguretat. Ben al contrari, conduirà a nous perills i inseguretats.

Encara que és descrit com a “defensiu”, en realitat permetrà als EEUU atacar altres països sense témer represàlies. I també posarà els països amfitrions a primera línia del front de futures guerres d’EUA.

Els governs de Polònia i de la república txeca imprudentment corren el risc de desencadenar una nova carrera armamentística, posant en perill l’actual marc internacional d’acords per la no proliferació nuclear, i pel control d’armes convencionals arreu del món, però especialment a Europa.

El què realment necessitem és el desarmament com a condició prèvia cap a la pau i una veritable seguretat humana. De cara a impedir una crisi ecològica necessitem cooperació i confiança, no confrontació.

Iniciatives de pau, forces polítiques democràtiques i emancipadores, de dones i moviments mediambientalistes, sindicats i activistes religiosos han d’unir-se en la seva resistència enfront d’aquest intent que vol enfrontar un país europeu contra un altre.

Veiem la nostra protesta com a part d’un moviment global contra les bases militars estrangeres i altres infraestructures usades en guerres d’agressió.

Aquesta és una contribució a la construcció de la pau a Europa i al món, i a l’empoderament de les comunitats locals que actuïn juntes per protegir els seus drets i garantir el seu paper públic.

La Unió Europea i l’OTAN no haurien de participar en aquesta nova aventura militar de l’administració Bush. Mantenir la pau és la nostra tasca més important.

Demanem als responsables dins de la UE, especialment al president Klaus i al president Kackinsky, que escoltin el desig de la ciutadania de la UE. Els demanem que actuïn democràticament i celebrin referèndums vinculants sobre el desplegament dels components del NMD en els seus països.

Rebutgem categòricament l’intent de legitimar els plans dels EEUU mitjançant la presa de decisions dins la OTAN i la UE.

Des de molt diverses nacionalitats i estrats socials us convoquem a fer junts tot el possible per evitar que Europa esdevingui l’escenari d’una nova cursa d’armaments i d’una nova política de la confrontació.

Cridem a tothom a participar en manifestacions i a parlar i a escriure als respectius representants electes, membres dels governs i caps d’estat, per dir-los que no volem una nova política de la confrontació i que aquesta voluntat serà recordada a les urnes.

Els participants a la Conferència Internacional contra la Militarització d’Europa.

Praga, 5 de maig de 2007Resposta a l'article
Los misiles en Europa y la nariz del camello
4 de setembre de 2007, per  MOC

Avanza la que ya es la nueva carrera armamentística

El actual revuelo por un plan de USA de desplegar misiles antibalísticos (ABM) en Polonia no tiene nada que ver con algún temor de que Irán vaya a atacar Europa o a USA con Misiles Balísticos Intercontinentales (ICBM) con ojivas nucleares, sino mucho con los esfuerzos del gobierno de Bush por neutralizar los disuasivos nucleares de Rusia y China y ganarle la mano a ambos países en Asia Central. El plan prevé el despliegue de 10 ABM en Polonia y de un sistema de radar en la República Checa, supuestamente para destruir misiles de “estados díscolos” - léase Corea del Norte e Irán.

 
23 d'agost
.act_wid_1 font: 16px Arial; margin: 0 0 2em 0; .act_wid_1 * border: none; margin: 0; padding: 0; .act_wid_1 .act_wid_img margin: 0; padding: 0; height: 150px; overflow: hidden; .act_wid_1 img border: none; margin: 0; .act_wid_1 .act_wid_title h1 text-transform: none; margin: 0; padding: (...)

concepció&disseny;: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"