logo_mrg

 

 
dimecres 29 de setembre de 2010
Instruccions per a fer una VAGA
29-S Raons per anar a la vaga
Plataforma pels drets socials de València

Resumidament la reforma laboral i els anuncis sobre les pensions i la desocupació signifiquen, simple i clarament abaratir el treball i retallar els drets laborals (indemnitzacions, baixes mediques, convenis...) i les despeses socials. Volen fer-ho per disposar de fons per les ajudes actuals i futures a la banca, i per augmentar fàcilment els beneficis de les empreses i dels mercats financers, eixa és la seva solució a la seva crisi.

Cal canviar aquestes polítiques, perquè no ens trauran de la crisi,

no crearan ocupació, i no faran una economia a la mesura i al servei de les persones; les pràctiques que han causat la crisi no poden seguir aplicant-se amb més acarnissament,i els personatges i els economistes que ens van conduir a ella han d’abandonar els ministeris i deixar d’assessorar governs.

Cal obligar-los a rectificar

, perquè sí hi ha d’altres polítiques possibles, eficaçes i més justes, i perquè ací no manquen diners,

el 29-S tots i totes a la VAGA

1

Ara cal alçar la veu, és el moment de fer la vaga, tots i totes junts. Ningú voldria haver de fer-la, a tots ens dol que ens descompten el salari d’eixe dia més la part de festa. Però no queda més remei que defendre amb força nostres drets i a la nostra gent, i necessitem que siga un èxit perquè si no els parem els peus hi haurà més agressions als nostres drets laborals i socials, i s’encrueliran amb les persones i sectors més dèbils i precàries.

2

Si treballes en una empresa amb sindicats forts mostra la teua disposició a la vaga, explica les teues raons i participa en les assemblees, parla i anima al teu company o companya de treball.

Pensa que les ràdios i les teles, i la premsa en general, ja ha començat la campanya en contra: que si no hi ha motius suficients, que si ara no toca, que ningú la farà... en cobren molt per boicotejar-nos i sembrar el desànim. Nosaltres hem de fer veure que hi ha motius i voluntat, i que no anem a deixar-nos atropellar. Fem visible allò que ells volen amagar!.

3

Si estàs en una xicoteta empresa o en una oficina, o si tens por a represàlies del patró per fer la vaga, crida al sindicat perquè envie un piquet informatiu a la teua empresa, a recordar que fer vaga és un dret constitucional, i advertir que denunciarem els empresaris que tracten d’impedir-ho per mitjà de coaccions.

4

Si eres pensionista o no tens treball, no dubtes que la teua participació també és important.

El 29 de setembre ha de tindre un gran suport ciutadà, ha de ser una vaga ciutadana

. A més, en realitat no són a soles els salaris i els drets laborals el que estan amenaçat.

És molt més que això. Són la pensions que volen abaratir i retallar; les despeses en educació, el 35 % menys de beques en la universitat, les ajudes per als dependents, i la sanitat a què també volen ficar mà en la mesura que puguen. Per això hem de recolzar la convocatòria de vaga general dels sindicats i participar cadascú i cadascuna com puguem.

5

És important que la vaga es veja

, que el xicotet comerç tanque, que els autobusos no circulen o ho facen buits. No agafes taxi ni autobús, no compres la premsa, no vages al bar. No compres tampoc en el supermercat, ni en el forn, pots fer-ho el dia anterior.

6 No portes al col·legi als xiquets, deixa que els educadors puguen fer la vaga sense pressions, (lis han baixat els sous i reduït els mitjans, en tenen moltes raons per protestar).

Si eres estudiant no vages ni a l’institut ni a la universitat, uneix-te als piquets en tindràs un lloc entre companys.

7

Acudeix els serveis mèdics només si és una urgència. No és el dia més adequat per a arreplegar receptes, pots anar un altre dia, pensa també en els altres i que la vaga es fa per a millorar els serveis públics. Tampoc val la pena anar a fer tràmits administratius, deixa-ho per al dia 30, ajuda a fer una vaga general total.

8

Vine a la manifestació central de la vesprada a les 19h en Sant Agustí.

És molt important, allí ens ajuntarem tots i totes, els que fem la vaga perquè tenim treball, i també aquells persones que estem parades o jubilades, valencians o immigrants. I no dubtes en portar als xiquets.

El dia 29 prendrem tranquil·lament els carrers

, i la vesprada serà una cercavila, una manifestació pacífica i relaxada que demostrarà que la majoria ens neguem pagar els plats trencats i les festes de banquers i constructors. Fes la teua pròpia pancarta, i convida el teu veí. Acudeix a les manifestacions, hem de ser molts i moltes.

Versió trític PDF per a imprimir: puntxa el dibuix29-S Raons per a la VAGA
también es una huelga ciudadana
PDF - 121.3 kB, 0 x 0 pixels


Resposta a l'article
29-S Raons per anar a la vaga
16 de setembre de 2010, per  Esquerra Unida de Aldaia

Se constituye en Aldaia un comité ciudadano pro Huelga General del 29-S

Esta organización, integrada por personas vinculadas al movimiento vecinal, asociativo y sociopolítico del municipio se encargará la próxima semana de poner grandes pancartas llamando a la Huelga en los principales accesos de la ciudad y de otras iniciativas de propaganda social.

Aldaia, 16 septiembre 2010

Ayer, miércoles tarde, tuvo lugar una reunión de trabajo a la que asistieron un nutrido grupo de personas pertenecientes a distintas organizaciones progresistas y de izquierdas de Aldaia, con el objeto de planificar actuaciones concretas a desarrollar los próximos días para movilizar a la ciudadanía a favor de la Huelga General del 29 de septiembre.

Tras el debate y aprobación consensuada de un “manifiesto ciudadano contra la reforma laboral y el recorte de las pensiones” (ver más abajo), también se aprobó un calendario de actuaciones hasta el día 29 que incluye la confección y colocación de pancartas llamando a la Huelga, el desarrollo de itinerarios en coche con megafonía y otras formas de propaganda que puedan realizarse. E igualmente se acordó asistir a la asamblea convocada por los sindicatos en el Ayuntamiento de Aldaia para el próximo 23 de septiembre.

José Costa, presidente de la asociación de vecinos de “Les Encreullades” y uno de los portavoces del comité señala: “Con la Huelga General del 29 S todos nos jugamos mucho. Si no conseguimos parar la escalada de medidas antisociales del gobierno Zapatero y del PP en la Generalitat, las condiciones de vida de la gran mayoría de la población van a seguir deteriorándose. Por eso es tan importante conseguir la mayor unidad contra estas políticas del máximo de ciudadanos/as, consumidores, trabajadores, autónomos, desempleados, pensionistas, estudiantes,...

Jose María Plasencia, dirigente de EU de Aldaia, de la agrupación Vicente Redondo del PCPV y también portavoz del comité, plantea: “Nuestra organización no ha dudado ni un instante en potenciar este comité ciudadano porque, en efecto, es mucho lo que nos jugamos de no conseguir pronto acabar con las medidas antisociales del PSOE y del PP. La idea de poner grandes pancartas en las principales vías, aparte de servir para sensibilizar a la ciudadanía también permitirá mostrar otra forma de emplear estos instrumentos, no basada en insultar a los adversarios políticos porque seguramente no se tienen otros argumentos, tal como por desgracia viene haciendo el PP local”.

Aldemiro Tendeiro, presidente del Foro Ciudadano de Aldaia (FOCAL) afirma: “Desde que comenzamos a organizar este comité, la semana pasada, siempre hemos tenido que claro que poca gente iba a participar en la Huelga General, perdiendo un día de salario, si esta Huelga no se presenta con unos objetivos muy claros y muy concretos, como son en particular anular la reforma laboral y parar los planes de recorte de las pensiones y alargamiento del período de cómputo”.

Finalmente, Juanjo Llorente, coordinador de la Oficina de Derechos Sociales de EU de Aldaia afirma: “A pesar de contar con pocos recursos, esperamos que en los próximos días y en las actuaciones concretas que realicemos se nos unirá mucha más gente. Hay mucho malestar social y desconfianza hacia las instituciones, pero la izquierda debe esforzarse por recuperar la calle. En los tiempos que corren, organizarse y luchar por nuestros derechos es la única salida frente a las políticas de derechas y frente a la derecha.”


ANEXO. Manifiesto ciudadano contra la reforma laboral y el recorte de las pensiones Los trabajadores y trabajadoras, la juventud y, en general, todas las personas que vivimos de nuestro trabajo así como la inmensa mayoría de los y las pensionistas y otros colectivos de población como los jóvenes y las mujeres, estamos sufriendo una ofensiva sin precedentes en nuestras condiciones de vida y en nuestros derechos.

Los gobiernos del PSOE y del PP se han puesto al exclusivo servicio del gran capital europeo y del Fondo Monetario Internacional y vienen impulsando una agresión tras otra desde las instituciones donde gobiernan: recorte de la financiación de la Ley de la Dependencia, de las pensiones, de las inversiones para servicios y prestaciones públicas, de los salarios de los empleados públicos. Y ahora quieren también imponernos una reforma laboral que abarata y facilita el despido al tiempo que reduce la capacidad de los sindicatos para defender los intereses colectivos de los trabajadores y trabajadoras.

Con más de 4.000.000 de desempleados en España, un 40% de jóvenes, y 1.200.000 familias con todos sus miembros en paro. Con casi 100.000 parados registrados en l’horta Sud, muchos sin cobertura asistencial, la gran mayoría de la población vive inmersa en una situación insostenible. Por eso decimos NO a todas estas políticas antisociales y apoyamos la convocatoria de los sindicatos de Huelga General para el 29 de septiembre. Reivindicamos:

· No al despido fácil y barato

· No a más precariedad laboral

· No a los recortes salariales y de servicios y prestaciones públicas

· No al desmantelamiento de la negociación colectiva

· No al recorte de las pensiones ni al alargamiento del período de cómputo

Llamamos a todos los ciudadanos y ciudadanas a apoyar la Huelga General exigiendo la retirada de todas estas medidas y planes, y por una alternativa social y política a la crisis.

Comisión de apoyo a la Huelga General del 29 S

Aldaia, 15 septiembre 2010

 
3 d'abril
Villares, R. - Bahamonde , A. El Capital en su contexto, El mundo contemporáneo. Siglos XIX Y XX (audiolibro mp3) 25 enero, 2013
capítulo a capítulo, del libro de los profesores Ramón Villares y Angel Bahamonde, El mundo contemporáneo. Siglos XIX Y XX (Editorial Taurus, Madrid, 2009). (...)

3 d'abril
Una aproximación a la teoría laboral del valor (valor-trabajo)
Jorge Negro Asensio Audio: https://youtu.be/zwE4rX-goXU https://www.youtube.com/watch?v=q_oS-yd8Y0w texto: https://drive.google.com/file/d/0B93D...

8 de març

concepció&disseny;: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"